Sajtos-szalonnás cipó

 Sajtos-szalonnás cipó

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg húsos szalonna
  • 1 nagy kerek camembert
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb (rozs) cipó
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. A sajtot csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.

A kenyeret 2 centinként keresztben és hosszában is bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen. A cipó réseibe dugdossuk a sajtot, a szalonnakockákat.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a fokhagymát, a petrezselymet, és a kenyérre locsoljuk. A sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

A bevagdosott kenyérbe dugdoshatunk gombaszeleteket, paprikacsíkokat is. Természetesen más sajttal is kipróbálhatjuk. A snidling sem árthat neki!

Neked ajánljuk