Sajtos-őszibarackos hússzelet

Sajtos-őszibarackos hússzelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 6 felezett (befőtt) őszibarack
  • 10 dkg reszelt sajt
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • vaj
  • befőttlé
  • édes fehérbor
  • kukoriakeményítő

Elkészítés:

A hússzeletek mindkét felét sózom, ízlés szerint fűszerezem.

Egy tepsit kikenek vajjal, majd egymás mellé helyezem benne a befűszerezett hússzeleteket. Minden hússzeletre ráhelyezek 1-1 felezett őszibarackbefőttet. Aláöntök a befőtt levéből és a borból egy keveset, lefedem, előmelegített sütőbe teszem, majd puhára párolom.

Leveszem a fóliát, leöntöm a felesleges párolólevet, egy kevés lé maradjon csak alatta. A barackok tetejét megszórom reszelt sajttal, majd visszahelyezem a sütőbe, és szép pirosra sütöm.

A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe öntöm, felforralom. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverek egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz öntöm. Kevergetve kicsit besűrítem.

Tálaláskor a hússzeletek mellé köretként párolt rizst kínálok, és a besűrített szafttal meglocsolom.

Neked ajánljuk