Sajtos-kolbászos töltött kiflik

Sajtos-kolbászos töltött kiflik

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 1,5 kávéskanál só
  • 2 evőkanál étolaj vagy libazsír

A töltelékhez:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 szál parasztkolbász

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál lenmag

Elkészítés:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. 1 órát langyos helyen kelesztjük.

A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és kerekre nyújtjuk. 8 egyenlő cikkre vágjuk. 1-1 darab sajtot és kolbászt teszünk, majd felcsavarjuk a tésztát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket, megkenjük felvert tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal.

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.