Sajtos brokkoli krémleves

Sajtos brokkoli krémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szeletke vaj
  • 30 dkg natúr krémsajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 liter húsleves vagy zöldségleves alaplé
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A brokkoli rózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk.

A tejfölt a krémsajttal és néhány evőkanál forró levessel összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk és botmixer segítségével az egészet pürésítjük (ezt megelőzően néhány rózsát ki lehet venni, amit félreteszünk a későbbi tálaláshoz).

A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldjuk és a leveshez adjuk majd összeforraljuk és forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk