Sajtkrémes-sonkás piskótatekercs

Sajtkrémes-sonkás piskótatekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótatekercshez:

  • 3 tojás
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szeletel sonka
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál reszelt vöröshagyma
  • őrölt fehér bors

A bevonókrémhez:

  • 10 dkg krémsajt (pl. Medve)
  • 10 dkg mascarpone

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehér borssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük, majd apránként óvatosan fakanállal beleforgatjuk a keményre felvert habot.

Egy tepsit (kb. 37 x 30 cm) sütőpapírral kibélelünk, majd ráöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, nedves konyharuhára borítjuk, majd szorosan feltekerjük. Így teljesen kihűtjük, de közben többször ki-be tekerjük, hogy ne repedjen meg és a formája is megmaradjon.

A vajat a tejföllel kicsit kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd jó alaposan összekeverjük. A teljesen kihűlt piskótatekercset megtöltjük a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerjük.

A bevonó krémhez ízlés szerinti sóval jó habosra keverjük a mascarponét és a krémsajtot. Ezután egy tálcára helyezzük a megtöltött piskótatekercset , majd kívülről bevonjuk a krémsajtos-mascarponés krémmel.

Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen. Tálalás előtt ízlés szerint díszíthetjük, hogy minél mutatósabb legyen, majd felszeletelve tálaljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk