Sajtkrémes croissant

Sajtkrémes croissant

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg lágy margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 + 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl joghurt
  • 3 dl tej
  • 250 g szarvasi mascarpone
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 teáskanál köménymag

Elkészítés:

A lisztet beleszitáljuk a tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk, majd megszórjuk a tetejét lisztel, konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük (kb. 30 perc). Ha megkelt a tészta, két cipót készítünk belőle, fél centi vastag körre kinyújtjuk. 16 részre vágjuk.

A sajtkrémhez a mascarponéhoz keverjük a reszelt sajtot és a lisztet. Az így kapott krémet a tészta szélesebb részére töltjük és feltekerjük.

A tetejét a felvert tojással megkenjük és felét köménymaggal, a másik felét szezámmaggal megszórjuk.

170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Neked ajánljuk