Rumosdiós szaloncukor tésztából

Rumosdiós szaloncukor tésztából

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • kevés só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 20 dkg tejföl
  • 25 ml rumaroma

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 25 ml rum aroma
  • 5 ek. cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • vaníliás porcukor a forgatáshoz

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt, morzsold bele a zsírt a lisztbe, gyúrd össze a többi hozzávalóval. Pihentestd fél órát.

A töltelék hozzávalóit keverd össze, add hozzá a forró tejet.

Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, vagdosd fel kb. 8×5 centis lapokra. Tölteléket kanalaz a közepébe, majd tekerd fel. A két végénél kicsit csípd össze, mint a szaloncukor papírt. A végeit vagdosd be késsel.

Rakd a szaloncukrokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejüket tojással, majd süsd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára.

Amikor megsültek, még melegen hempergesd vaníliás porcukorba.

Neked ajánljuk