Rumos meggyes csoki torta

Rumos meggyes csoki torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 4 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz

a krémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 1 nagy üveg rumos meggy (720 ml-es normál befőttes üveg
  • (a tortaforma 22 cm-es)

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el, mert annak hűlnie kell. A rumos meggyet szűrőbe téve lecsöpögtetjük. A tejszínt forráspontig melegítjük a cukorral és a meggylével, majd a tűzről levéve beletördeljük a csokoládét. Kézi habverővel simára keverjük, hozzáadjuk a kakaóport is, és a vajat. Ha kihűlt, akkor a hűtőbe tesszük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük (alsó-felső sütésmódban). Sütőpapírt vágunk a tortaforma aljába.

Robotgéppel habosra keverjük a tojásokat a cukorral (legalább 8-10 percen keresztül), ezután belecsurgatjuk az olajat és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet. A tésztát a formába töltve a sütő legalsó sínjére tett rácson kb. 30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

A piskótát 10-15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd utána rácsra tesszük. Ha teljesen kihűlt, 3 lapra vágjuk.

A krémet robotgéppel habosra keverjük, három részre osztjuk. Az első piskótalapot, megkenjük a krém harmadával, és megszórjuk rumos meggyel. Erre jön a következő lap, krém és meggy kerül rá. A tetejére tesszük a harmadik lapot és kissé lenyomkodjuk. A maradék krémmel kívül is lekenjük.

Tetszés szerint díszítjük. (Én tejszínhabbal burkoltam, tortabevonóval leöntöttem, és különböző csokival díszítettem.)

A receptet Julianna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk