Rumos holdacskák

Rumos holdacskák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 4 dkg reszelt csokoládé
  • 8 dkg darált dió
  • 18 dkg liszt

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek. rumaroma
  • 1 kk. olaj

Elkészítés:

A cukrot a vajjal és a tojásokkal simára keverem. A kikevert masszába beleszórom a reszelt csokoládét, a diót, a lisztet, és ezt simára keverem.

Kikent, lisztezett tepsibe töltöm, és lassú tűznél 20-25 percig sütöm. Ha megsült, félreteszem hűlni, addig elkészítem a rumos mázat.

A porcukorhoz 2 kanál forró vizet, 2 kanál rumaromát, 1 kávéskanál olajat öntök, és csomómentesre keverem.

Amikor kihűlt a tészta, rásimítom a mázt. Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatok belőle.

Neked ajánljuk