Rumos csokoládéhengerek

Rumos csokoládéhengerek

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor

a krém:

  • fél kis üveg rum aroma
  • 10 dkg puha margarin
  • 25 dkg tejcsokoládé

a máz:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 evőkanál vízzel krémesre keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, jól elkeverjük. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, és több adagban a lisztes keverékhez adjuk.

A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, 180 fokon megsütjük, majd nedves ruhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a csokoládét kis darabokra törjük, megolvasztjuk, a margarinnal és az aromával habosra keverjük.

A krémet nyomózsákba töltjük, és harmadát a tészta hosszabbik szélére nyomjuk. A piskótalapot feltekerjük, de éppen csak annyira, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert a piskóta többi részéről levágjuk, majd szorosan sütőpapírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 2-3 órára hűtőbe tesszük. A hűtés után a hengereket forró vízbe mártott késsel 5-6 centis darabokra vágjuk. A tortabevonót egy mély tálkába tesszük, és a vízgőz fölött megolvasztjuk. Villa segítségével a hengereket a mázba mártjuk.

Ezután papírból hajtogatunk egy kis lyukú tölcsért, a fehér csokoládét is megolvasztjuk, a tölcsérbe kanalazzuk, és csíkokat húzunk a süteményekre. Fogyasztásig hideg helyen tartjuk.

A receptet Veres Kriszta küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk