Rukkolás-fetás francia pite

Rukkolás-fetás francia pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg leveles tészta
  • 15 dkg feta
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 póréhagyma
  • 2 tojás
  • vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 marék rukkola

Elkészítés:

A tésztát vékonyra nyújtom, és kibélelem vele a piteformát, majd villával megszurkálom.

A vajat egy serpenyőben felolvasztom, megdinsztelem benne a félkarikára vágott póréhagymát, kicsivel később hozzáadom a felaprított fokhagymát is, majd a rukkola felét, ezt már csak épp megfonnyasztom. Lehúzom a tűzről, majd néhány perc múlva hozzáadom a maradék rukkolát is, ennek így intenzívebb íze marad. Majd az elmorzsolt fetát is belekeverem.

Ezt a keveréket a tésztára öntöm, és elegyengetem.

A tojásokat felütöm a tejszínnel, villával felverem, majd egyenletesen a töltelékre locsolom.

180 fokra előmelegített sütőbe tolom, és fél óra alatt megsütöm. Akkor jó, ha a teteje kezd pirulni, de belül még teljesen kemény. Hagyom kicsit hűlni, majd szeletelve, salátával tálalom.

Neked ajánljuk