Rukkolás csirketekercs

Rukkolás csirketekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg konzerv tonhal (lé nélkül)
  • 4 dkg szárított paradicsom
  • 15 dkg rukkola
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • őrölt bors
  • 4 db csirkemell (60 dkg)
  • 3 dl csirke alaplé
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

A körethez:

  • 50 dkg héjában főtt burgonya
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • őrölt bors

Elkészítés:

Megmossuk, leszárítjuk a húst, majd lapjával elvágjuk, úgy, hogy ki tudjuk nyitni. Vigyázni kell, nehogy átvágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A tonhalat villával összetörjük, hozzákeverjük az összevágott kapribogyót és az összevágott aszalt paradicsomot.

A kiterített hússzeleteket folpackon keresztül kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd rákenjük a tonhal-krémet. A közepére rukkolát teszünk, és feltekerjük. A tekercseket alufóliába csomagoljuk, a csomagot megszurkáljuk.

Egy tűzálló serpenyőben olajon megfuttatjuk a hagymát, ráöntjük az alaplevet, és belehelyezzük a tekercseket. Előmelegített, 160 fokos sütő tesszük és 20 percen át sütjük. A sütőből kivéve a tekercseket kiemeljük, a léhez pedig hozzá keverjük a tejszínnel elegyített keményítőt. Összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.

A körethez összetörjük a főtt burgonyát. Vajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd a burgonyához keverjük. Az egészet sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a forró tejet, és hozzáadjuk a reszelt sajtot is.

Tálaláskor tányérra tesszük a szeletelt tekercseket, mellé a megmaradt rukkolát, köré mártást kanalazunk. A sajtos tört burgonyát külön kínáljuk.

Hasonló receptek