Ropogós zöldséglepény

Ropogós zöldséglepény

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 25 dkg sárgarépa
  • 45 dkg burgonya
  • 25 dkg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés:

Elkészítés: A cukkinit és a sárgarépát megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk, mindhárom zöldséget durvára lereszeljük. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk.

A lereszelt zöldségeket összekeverjük a vörös- és fokhagymával, majd a felvert tojásokkal, a liszttel, sózzuk, borsozzuk.

Teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a masszából egymás után kb. 20 lepényt sütünk. A serpenyőből kivéve a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel felitatjuk, és a lepényeket tálalásig melegen tartjuk.

A túrót áttörjük és simára keverjük a tejföllel. Sóval, borssal és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.

A túrókrémet a meleg zöldséglepényekhez kínáljuk.

Hasonló receptek