Római tálban sült sörös csülök

Római tálban sült sörös csülök

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 bőrös, szép nagy, sovány csülök
  • 2 dl világos sör
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • ízlés szerint só
  • 1 késhegynyi
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csülköt megtisztítjuk, és éles késsel kicsontozzuk. Bőröstül vékony szeletekre vágjuk, és megsózzuk. A szeleteket egyenként lisztbe mártjuk, és forró olajon mindkét felét átpirítjuk.

A szeleteket római tálba tesszük, amit előzőleg 10 percre hideg vízbe áztattunk. (Római tál hiányában tűzálló tálba tesszük.)

A sört 3 dl vízzel felöntjük, hozzáadjuk a mustárt, a gyömbért, sóval, borssal és összezúzott fokhagymával ízesítjük. Ezt az ízes öntetet rálocsoljuk az elősütött húsra, és az edényt légmentesen lezárjuk, sütőbe tesszük. Ha a hús megpuhult, eltávolítjuk róla a római tál fedelét (vagy a tűzálló tál tetejét), és annyi időre toljuk vissza a sütőbe, hogy a hús szép ropogós pirosra süljön.

Krumplipürével és vitaminsalátával isteni. (Ha római tálban készül, hideg sütőben kezdjük el a sütést.)

Neked ajánljuk