Római tálban sült marha

Római tálban sült marha

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg marhahátszín
  • 2 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl húsleves
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek. paradicsompüré
  • vaj
  • mustár
  • bors

Elkészítés:

A tálat hideg vízbe áztatom. A hátszínt sóval, borssal, mustárral dörzsölöm. Kivajazom a tálat, lerakom a húst és a hagymakarikákat odarakom, baconszeletekkel borítom be és leöntöm paradicsompürés húslevessel. Lefedem a tálat és hideg sütőbe rakva, mérsékelt tűzön sütöm, 2 órán kereszül. Mikor jól átsült, akkor a tálból kiveszem és átpaszírozom a levet, amire tejfölt öntök és átforralom, mártás gyanánt. A húst szeletelve és a mártással leöntve tálalom.

Neked ajánljuk