Ripsz-ropsz sajtos rúd

Ripsz-ropsz sajtos rúd

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1-2 kanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 teáskanál
  • pici sütőpor
  • pici pirospaprika

a tetejére:

  • reszelt sajt
  • magvak, tetszés szerint

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, közepes keménységű tésztát kapunk. Kis időre hűtőbe tesszük pihentetni.

Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk sajttal (vagy magvakkal) és 180 fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

Dobozban még napok múlva is nagyon finom, porhanyós.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk