Rigattoni al forno

Rigattoni al forno

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g penne tészta
  • 500 g füstölt sonka
  • 1 doboz gombakonzerv
  • 400 g hámozott, egész paradicsom konzerv
  • oregánó
  • bazsalikom
  • majoranna
  • 0,5 l főzőtejszín
  • bors
  • 150 g reszelt sajt

Elkészítés:

A hámozott egész paradicsomokat feldaraboljuk és egy edénybe fél liter vízzel felengedve feltesszük főni. A sonkát felcsíkozzuk és a gombával együtt a paradicsomhoz adjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, oregánóval, bazsalikommal és majoránnával ízesítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és felforraljuk.

A penne tésztát enyhén sós vízben al dente megfőzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálba öntjük a tésztát, amit gazdagon megrakunk raguval és megöntözzük bőségesen a levével. Sajtot reszelünk rá, hogy mindenhol belepje. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk