Ricottás étcsokoládés kuglóf

Ricottás étcsokoládés kuglóf

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 250 g ricotta
  • 100 g étcsokoládé
  • 60 g olvasztott vaj
  • 3 tojás
  • 170 g cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipet só

a díszítéshez:

  • 100 g étcsokoládé

Elkészítés:

A karácsony elképzelhetetlen nélküle, de év közben is sokszor megsütöm.

Egy közepes tálban összekeverjük lisztet a sütőporral és a sóval. A cukrot a tojásokkal és az olvasztott vajjal simára keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a lisztes keveréket és a vanília kivonatot, majd addig keverjük, amíg a tészta teljesen sima nem lesz.

A csokoládét durvára szeleteljük, majd a tésztába forgatjuk.

A sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Hideg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a kuglófra öntjük.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk