Ricottás dinnyetorta

Ricottás dinnyetorta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 csomag instant zselé fix
  • 50 dkg szarvasi ricotta
  • 250 dkg szarvasi mascarpone
  • 2 dl natúr joghurt
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom leve
  • 50 dkg görög dinnye
  • 1 tasak színtelen tortabevonó

a díszítéshez:

  • menta levél

Elkészítés:

A darált kekszet összedolgozzuk a vajjal. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, a kanál hátával benyomkodjuk a kekszes masszát. A ricottát, a mascarponét a joghurttal, a porcukorral, a citrom levével és az instant zseléfixel elkeverjük. A keksz alapra simítjuk, és hagyjuk megdermedni.

A dinnye húst magok nélkül kis darabokra vágjuk, lecsepegtetjük, és sűrűn a torta tetejére rakjuk. A tortabevonót 2,5 vízzel és 5 dkg cukorral felforraljuk, kissé kihűtjük, majd a dinnyére locsoljuk. Hagyjuk megdermedni.

A tortát tálra emeljük, tetejét menta levelekkel díszítjük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk