Ricottás-cukkinis pite rozslisztből

Ricottás-cukkinis pite rozslisztből

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg rozsliszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:

  • 20 dkg krémes ricotta
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 1/2 citrom vagy lime reszelt héja
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 2 db cukkini
  • 10 dkg emmentáli sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóból laza tésztát gyúrunk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kész tésztát kinyújtjuk, és egy piteformába helyezzük, villával megszurkáljuk. Kb. 10 percig elősütjük.

Összekeverjük a ricottát a zöldfűszerekkel és a lime reszelt héjával, olívaolajjal, majd ízesítjük sóval, borssal. Eloszlatjuk az elősütött tésztán.

A cukkinit feldaraboljuk, és körkörös mintában kirakjuk a piténket. A sajtot a tetejére reszeljük.

40 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk