Ribizlis kekszes szelet

Ribizlis kekszes szelet

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg ribizli
  • 8 dkg porcukor
  • 1 dl gyümölcs joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfix
  • 20 dkg (30 db) vajas, kocka alakú keksz

a díszítéshez:

  • tejszínhab és ribizli

Elkészítés:

A ribizlit leszemezzük, megmossuk, megszórjuk porcukorral, és 10 percre félretesszük. Amikor kicsit folyós, hozzákeverjük a joghurtot. Közben a tejszínt kemény habbá verjük a habfixszel, majd összeforgatjuk a ribizlivel.

Akkora üvegtálba, aminek az alját kitölti, 10 db kekszet leteszünk két sorba. Rákenjük a krém harmadát, majd ismét keksz, és ismét krém, amíg elfogynak a hozzávalók. Három réteget kapunk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Tálaláskor kockákra vágjuk, a tetejére tejszínhabot és ribizlit teszünk.

Neked ajánljuk