Ribizlis kefirkuglóf kevés kalóriával

Ribizlis kefirkuglóf kevés kalóriával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg ribizli
  • 2 kis pohár kefir
  • 20-30 csepp folyékony édesítőszer
  • 1 púpozott evőkanál zselatinpor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, néhány ágat félreteszünk a díszítéshez, a többit villával, tál fölött leszemezzük.

A kefirt, az édesítőszert, a zselatint, a leszemezett ribizlit elkeverjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a zselatin elolvad. (Nem szabad felforralni, csak melegíteni!) Levesszük a tűzről, és szitán átszűrjük, a ribizlit pedig áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos krémbe forgatjuk. Kuglófformákba öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük egy órára.

Tálalás előtt a formát forró vízbe mártjuk, kiborítjuk, és ribizlivel díszítjük.

Neked ajánljuk