Ribizlis-almás chutney

Ribizlis-almás chutney

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db alma
  • 30 dkg ribizli
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió
  • 5 dkg cukor
  • fél teáskanál őrölt zöld kardamom
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 2 kiskanál olaj
  • 1 teáskanál darált római kömény
  • 1 teáskanál darált édeskömény
  • 2 db chili
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

Elkészítés:

Forrósítsuk fel az olajat egy edényben! Szórjuk bele a köményt és az édesköményt, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felkarikázott chilit és a felkockázott almát!

Ízesítsük sóval, kurkumával, fahéjjal és gyömbérrel! Öntsük fel fél dl vízzel! Adjuk hozzá a cukrot és a többi fűszert! Közepes lángra kapcsolunk, majd belekeverjük a ribizlit.

Főzzük készre negyed óra alatt! Töltsük tiszta üvegekbe!

Neked ajánljuk