Réteges szedres süti

Réteges szedres süti

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

az első réteghez:

  • 12 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

a második réteghez:

  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt

a tetejére:

  • kb. 40 dkg szeder (vagy más bogyós gyümölcs)

Elkészítés:

Az első réteg hozzávalóit a fenti sorrendben összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű (20x30 cm-es) tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük (kb. 10 perc, még fehér legyen a tészta teteje, de már ne folyjon).

Közben kikeverjük a 2. réteg hozzávalóit, és megmossuk a szedret. Kivesszük a sütőből a tepsit, gyorsan ráöntjük a második réteget az elsőre, megszórjuk a tetejét szederrel, majd azonnal visszatoljuk a sütőbe, ahol további 25 percig sütjük.

Sütőpapírral együtt rácsra emeltjük (még forrón), így hagyjuk kihűlni.

Nagyon egyszerű, és nagyon finom sütemény.

A receptet Dr. Kazsimérszki Alida küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk