Réteges-citromos pohárkrém

Réteges-citromos pohárkrém

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 db babapiskóta

A tejfölös krémhez:

  • 4 dl sűrű tejföl
  • 8 dkg szelelt mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 2 citrom reszelt héja (1 a krémbe + 1 díszítéshez)

A citromkrémhez:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 18 dkg vaj
  • 1,8 dl citromlé
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A citromkrémhez gőzfürdőn a vajat, a cukrot és a tojást közepes lángon folyamatosan kevergettem, míg szép, selymesen sima, krémet nem kaptam. Amikor elkezdett sűrűsödni, akkor csurgattam csak hozzá a citromok levét, valamint beleszórtam a reszelt héját is, hogy igazán intenzív legyen az íze. Amint besűrűsödött, a tűzről levéve hideg vízbe tettem a habüstöt, hogy lehűljön a krém.

Közben összeállítottam a tejfölös krémet. A magas zsírtartalmú tejfölt porcukorral és reszelt citromhéjjal simára kevertem.

Száraz serpenyőben megpirítottam a szeletelt mandulát és félretettem.

Amint kihűlt a citromkrém rétegeztem a desszertet. Alulra került az összemorzsolt piskóta, ezután jött a citromkrém, majd az édes tejfölkrém, a tetejére pedig a pirított mandula került. Fogyasztásig hűtőbe tettem, de minimum 1-1,5 órát hagytam hűlni.

Neked ajánljuk