Répatorta

Répatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg eritrit vagy tetszőleges édesítő
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg zabliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg reszelt répa
  • 1 narancs vagy citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál fahéj

a mázhoz:

  • 25 dkg sűrű kókuszkrém
  • 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
  • ½ citrom reszelt héja

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), és vajazzunk ki egy tortaformát vagy tepsit.

A piskóta hozzávalóit keverjük össze jó alaposan, simítsuk a kivajazott formába, majd süssük készre kb. 35 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.

Pihentessük a formában addig, amíg kézmeleg nem lesz, ezután borítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben keverjük el a máz a hozzávalóit, majd csurgassuk rá a piskótára. A tetejét díszíthetjük dióval vagy akár néhány szem friss áfonyával is.

Recept: Dudás Lili, Fotó: SCITEC

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk