Rebarbarás tortácska

Rebarbarás tortácska

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 db 8-10 cm átmérőjű piteformához:

  • 1 csomag kész linzertészta
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 citrom héja
  • 15 dkg eper megtisztítva
  • 15 dkg rebarbara 2 centis darabokra vágva
  • 2 tojás fehérje
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A kész tésztából kivágunk 4, a formák méretéhez igazodó kerek lapot, majd kibéleljük velük a formákat, és hűtőbe tesszük.

A gyümölcsöket egy fazékban összekeverjük a liszttel, cukorral, citromhéjjal, majd addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. A tortaformákat megtöltjük a gyümölcstöltelékkel.

180 fokra előmelegített sütőben 1kb. 5 percig sütjük a tortácskákat.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg fényes nem lesz. A tortácskákra kenjük (vagy habzsákkal nyomjuk), és még 5 percig sütjük a sütőben, amíg aranybarnára nem pirul.

Neked ajánljuk