Rebarbarás crostata

Rebarbarás crostata

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 6 darabhoz:

a tésztához:

  • 16 dkg liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 12 dkg hideg vaj
  • 0,5 dl tejföl
  • 1 tojás a kenéshez
  • *

a töltelékhez:

  • 20 dkg rebarbara
  • 20 dkg eper
  • 5 evőkanál cukor

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot és egy csipet sót összekeverünk. A vajat apró darabokra vágjuk, és a lisztkeverékkel elmorzsoljuk. Beledolgozzuk a tejfölt, cipóvá gyúrjuk, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a cukorral elkeverjük, és állni hagyjuk.

A tésztát fél cm vékonyra kinyújtjuk, és nagy ötszögeket vágunk ki belőle.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A gyümölcs levét leöntjük, a tészta közepére halmozzuk, és lazán ráhajtjuk az ötszög csúcsait. Tojással megkenjük a tésztát, és az előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek