Rebarbaracsokrok

Rebarbaracsokrok

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 12 darabhoz:

  • 40 dkg rebarbara
  • 30 dkg édes linzertészta (bolti, előre kinyújtott)
  • 6 evőkanál barna cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg jégcukor

Elkészítés:

A rebarbarát megtisztítjuk, szükség szerint a vastagabb héjas részt lehúzzuk róla, és szálanként vastagságtól függően 2-3 részre hasítjuk hosszában. A szálakat 10-12 cm hosszú darabokba vágjuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztából kb. 15 cm magas, 6 cm alapú háromszögeket vágunk. Megszórjuk barna cukorral, a rebarbarahasábokból 4-et 5-öt összefogunk, és körbetekerjük a tésztaháromszögekkel (a háromszög csúcsa legyen felül). Tojással megkenjük, jégcukorral megszórjuk, és a sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Neked ajánljuk