Rántott véres hurka

Rántott véres hurka

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg véres hurka
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • *
  • a panírhoz:
  • liszt
  • tojás
  • 1-2 evőkanál tejszín
  • zsemlemorzsa
  • 1 csomag kész 25 dkg-os dinsztelt vörös káposzta
  • 1 kg burgonya
  • petrezselyem
  • 1/2 csomag panírozott hagymakarika (opcionális)

Elkészítés:

A véres hurkáról lefejtjük a bélt, és a hurkát széjjel morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a zsemlemorzsát. Összedolgozzuk a masszát, a hűtőbe tesszük 1-2 órára dermedni.

Olajat melegítünk, felütünk 1 tojást, majd lisztet, és morzsát készítünk elő. A tojáshoz keverjük a tejszínt.

A hurka masszából 10 cm-es kis rudakat formázunk, majd bepanírozzuk, és a forró olajban szép aranybarnára sütjük. Közben megforgatjuk. A hagymakarikát is kisütjük.

A burgonyát hasábokra vágva időközben sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd rátesszük a vajat és petrezselyemmel megszórjuk. Ezután tálalunk is.

A hurkaroládot ferdén felvágjuk, és a melegített kész párolt káposztával, a petrezselymes burgonyával, hagymával tányérra téve tálaljuk.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk