Rántott tonhal krumplipürével és savanyított zöldségekkel

Rántott tonhal krumplipürével és savanyított zöldségekkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet tonhal
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • 60 dkg burgonya
  • 1 csipet szerecsendió
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 4 dl olaj
  • *
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 zellergumó
  • cukor
  • ecet
  • őrölt bors
  • mustármag
  • koriander mag
  • 1 liter víz
  • *
  • krumplipüré

Elkészítés:

A burgonyát tisztítás után bő sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomon áttörjük, vajjal és tejjel kikeverjük, és ha szükséges megsózzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük.

A halat megborsozzuk és a szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.

A megtisztított répát és zellert gyufaszál vékonyra vágunk. Elkészítjük a savanyító levet: 1 l vízbe ízlés szerint cukrot, ecetet sót és szemes borsot, mustármagot, koriander magot teszünk és felforraljuk. Kicsit állni hagyjuk, majd a répára és a zellerre öntjük és a lében hagyjuk kihűlni.

Együtt tálaljuk: a tányérra teszünk egy szelet rántott tonhalat egy adag krumplipürét és teszünk melle a savanyított zöldségekből.

Hasonló receptek