Rántott gomba töltve

Rántott gomba töltve

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 10 db gomba
  • vaj
  • bors
  • mustár
  • sajt
  • tojás

A panírozáshoz:

  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás

Elkészítés:

Elkészítése: A gombák szárát óvatosan töröjük ki, és kiskanállal kaparjuk ki a lemezkéket úgy, hogy tölthetõ üreget kapjunk. A gombaszárat vágjuk apró kockára a lemezkékkel, vajon dinszteljük meg, közben egy teáskanál mustárt adjunk hozzá. Borsozzuk meg, sózzuk ízlés szerint. Mikor kicsit megbarnult és a gomba leve is elpárolgott, adjunk hozzá 1 tojást, keverjük el vele, és kb. 15 dkg reszelt füstölt sajtot adjunk hozzá. Ezt a masszát kiskanállal töltsük a gomba üregébe. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és a hagyományos módon kisütjük. Tartárral és sült krumplival nagyon finom.

Neked ajánljuk