Rakott rizses karfiol húsgolyókkal

Rakott rizses karfiol húsgolyókkal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 4,5 dl tejföl
  • 1 pohár főtt rizs
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • olaj
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 8 szelet szalonna
  • 2 db zsemle

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben megfőzöm, leszűröm. A rizst is megfőzöm. A darált húst összekeverem a hagyma, fokhagyma, só, fűszerek, áztatott kifacsart zsemle, tojás összetevőkkel, és kicsi fasírtgolyókat formálok, forró olajban kisütöm.

Egy tepsibe belenyomkodom a karfiolt, elsimítom, meghintem egy kis őrölt borssal, sóval, és erre kerül a leszűrt főtt rizs, amit szintén elsimítok, lenyomkodok. A kisült húsgolyókat erre rakom, majd meglocsolom a tejföl, tojás, reszelt sajt keverékével. A tetejét vékony szalonnaszeletekkel díszítem, és 180 fokon 45 percig sütöm.

Neked ajánljuk