Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 50 dkg darált sertés comb
  • 25 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • olaj
  • őrölt pirospaprika
  • tejföl

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedjük és enyhén sós vízben előfőzzük. A töltelékhez a hagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Ezt olajon megpirítjuk, megszórjuk egy kevés piros paprikával és felöntjük vízzel.

Miután felforrt hozzáadjuk a rizst, sóval és borssal ízesítjük.

A kelkáposztát lecsöpögtetjük, tepsibe tesszük és rárakjuk a készre főzött rizses húst. Az egészet tejföllel megkenjük és forró sütőbe helyezzük.

Miután megsült négyzetekre vágva kínáljuk.

Neked ajánljuk