Rakott karaj gazdagon

Rakott karaj gazdagon

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • 25 dkg csirkemáj
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 üveg szeletelt csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 pohár tejföl
  • 15 dkg trappista sajt
  • olaj
  • gyömbér
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés:

Kevés olajon elősütöm a húsok mindkét felét, majd tepsibe pakolom, és sóval, borssal, fele fokhagymával dörzsölöm be.

A darált húst, aprított hagymát félkészre párolom, majd mehet bele a kockázott csirkemáj, szeletelt gomba.

5-6 percet pirítom, utána hagyom kissé kihűlni.

Ekkor a tojással, maradék fokhagymával, sóval, borssal, ételízesítővel keverem el, és a húsokra halmozom.

Tejföllel kevert tejszínnel locsolom, végül alufólia alatt sütöm őket 1,5 óráig, közepes hőfokon.

Leveszem a fóliát, reszelt sajttal szórom, amit rövid idő alatt rápirítok.

Neked ajánljuk