Rakott hal török rizzsel

Rakott hal török rizzsel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 bögre bulgur
  • 1/2 db citrom
  • 15 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 3 dl tejszín
  • 1 tk. szárított zöldségkeverék
  • 1 tk. szardellapaszta
  • 2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A besózott halat olajjal kikent tűzálló tálba rakom, a bor felével locsolom és citrom-, illetve hagymaszeletekkel borítom.

A tejszínt, zöldségmixet, szardellapasztát, csipet sót, többi bort összevegyítem, majd a hal tetejére halmozom és 180 fokon sütöm, 25 percen át.

A bulgurt vagy más néven a török rizst megpirítom kis olajon, majd 2 bögre vízzel felöntve készre főzöm, a spenótot, egész fokhagymagerezdet hozzáadva, sóval, borssal ízesítve.

Neked ajánljuk