Rakott hal sajtos mártással

Rakott hal sajtos mártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg tengeri halfilé
  • 5 szem burgonya
  • 3 szem paradicsom
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 citrom leve és héja
  • tárkony
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A halat citromlével csepegtetem, a krumplit sós vízben megfőzöm, a tejszínt, pedig 5 dkg reszelt sajttal és ízlés szerint fűszerezve összekeverem.

A hámozott krumplit és a paradicsomot felkarikázva egy kikent tűzálló tálba rakom, majd a sajtos tejszínnel leöntöm és a halfilék kerülnek a tetejétre.

Kikeverem a morzsát, maradék reszelt sajtot és ízesítem, citromhéjjal szórom és olvasztott vajjal locsolom.

A mártást ráhalmozom a halra, majd 200 fokon sütöm 25 percen át.

Neked ajánljuk