Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg puha margarin
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • reszelt citromhéj

A töltelékhez:

  • fél kg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • reszelt citromhéj
  • 2 tojásfehérje

A tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és letakarva hűtőbe tesszük 1 órára.

A töltelékhez a túrót lemorzsoljuk, a többi hozzávalót belekeverjük. Utoljára a tojásfehérjék felvert habját rakjuk hozzá.

Kivajazunk egy tepsit, belenyújtjuk a tésztát. A 15 perces elősütés után rákenjük a túrókrémet, és visszatoljuk a tepsit még 30 percre.

A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, habzsákba töltjük és a tészta tetejére nyomjuk rács alakban. További 15 percig sütjük. Hagyjuk hűlni, majd a már langyos süteményre baracklekvárt teszünk a rácsok közé.

Miután teljesen kihűlt, felszeleteljük, tálaljuk.

Neked ajánljuk