Rácsos-habos almás sütemény

Rácsos-habos almás sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • kevés kekszmorzsa

A töltelékhez:

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 5-6 szem reszelt alma
  • 1 kávéskanál fahéj

A tetejére:

  • durvára vágott dió

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, 3/4 részét tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a kekszmorzsával, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk. Meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét habbá verjük, amikor már majdnem kemény, beleszórjuk a 15 dkg porcukrot a vaníliás cukorral, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.

A tészta megmaradt 1/4 részét kisodorjuk, és vékeny csíkokat vágunk. Minden kis kockába durva diódarabkákat helyezünk el. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.

Neked ajánljuk