Püspökkenyér

Püspökkenyér

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 14 dkg porcukor
  • 10 dkg aprított dió vagy mandula
  • 10 dkg mazsola
  • kevés reszelt narancs
  • 1 evőkanál folyós lekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 14 dkg rétesliszt
  • pici só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csokoládé

Elkészítés:

A szétválasztott tojások sárgáját keverjük jó krémesre a porcukorral. Szórjuk bele az aprított diót/mandulát, a mazsolát. Fontos, hogy aprók legyenek a mag- és gyümölcsdarabok. Jöhet a citrushéj és a lekvár, majd egy átforgató keverés — jelen állapotában még kemény és sűrű a massza. A lazításig tegyük félre.

A félretett tojásfehérjékből verjünk kemény habot. Ezt aztán széles, átforgató mozdulatokkal a sűrű masszához adjuk, végül rászórjuk a sóval és szódabikinivel elkevert réteslisztet, s azzal is átkeverjük. Hígabb, de nem folyós masszát fogunk kapni, amit a kivajazott, őzgerincformába öntünk.

Toljuk be az előmelegített sütőbe, és süsssük legalább 50 percig. Majd olvasztott csokival megkenjük.

Hasonló receptek