Puncsgolyó

Puncsgolyó

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg baracklekvár
  • 3,5 dl víz
  • 7 dkg mazsola
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üvegcse rumaroma (Szilas Jamaikai)

a hempergetéshez:

  • kb. 5 dkg darált keksz

Elkészítés:

A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni (csak addig kell főzni, míg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félre tesszük hűlni.

A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.

A kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.

A receptet Tündi konyhája küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek