Puncs szelet

Puncs szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

a töltelékhez:

  • 2 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 kanál baracklekvár
  • 2 evőkanál főtt kávé
  • fél dl rum
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj

a mázhoz:

  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1/2 dl meggylé
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük, az egyik részt ismét kétfelé. (Így két vékonyabb és egy vastagabb (30x30-es tepsi) tésztát nyújtunk belőle, és 180 fokon kisütjük, kb. 10-12 perc alatt tésztán ként. Sütés előtt szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel!

Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük. Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. Pár órára (legjobb egy éjszakára) lenyomtatjuk (sütőpapírt teszünk a tetejére, és nehezéket teszünk rá (lisztek, cukor, stb.)

Másnap a máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben teljesen rádermesztjük, a sütit lehűtjük. Ezután már lehet szeletelni.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk