Pulykamellkalács szolnnás krumpligomóccal

Pulykamellkalács szolnnás krumpligomóccal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db tojássárgája
  • 3 ek majonéz
  • 3 dl napraforgóolaj
  • 2 ek pirospaprika
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 pulykamellfilé
  • 1 ek fokhagymakrém
  • 4 dkg liszt
  • 10 szelet bacon

Elkészítés:

A pulykamellet felszeleteltem, hosszában bevágtam kétszer a szeleteket úgy, hogy a végük egyben maradjon. Sóztam, borsoztam, fűszereztem a szeleteket, majd pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoltam pár órát hűtőben.

Befontam a szeleteket hármas fonással, hústűvel hosszában megtűztük. Serpenyőben aranyszínűre sütöttem.

A burgonyát megtisztítottam, felkockáztam, és feltettem sós vízbe főni. Mikor megfőtt, összetörtem és 2 tojás sárgáját kevertem hozzá, majonézt, borsot és fokhagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvett ahhoz, hogy gombócokat formáljak.

A gombócokat baconszeletekbe csomagoljuk, és serpenyőben megsütjük.

Neked ajánljuk