Pulykamell szilvával

Pulykamell szilvával

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 2 db zsemle
  • tej és víz
  • 12 dkg magozott aszalt szilva
  • 5 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • törött fehér bors
  • szerecsendió
  • 3 cl brandy

Elkészítés:

Elkészítés:

1.) A pulykamellfilét 4 szeletre vágom, és kiklopfolom.

2.) A zsemléket beáztatom ételízesítővel ízesített, langyos, fele tej-fele víz keverékbe. 3.) Könnyedén kifacsarom a zsemléket, és hozzáadom a 2 tojást, a kockára vágott aszalt szilvát és az őrölt diót. 4.) A tölteléket borssal, sóval, szerecsendióval és a brandyvel ízesítem, majd egyenletesen elosztom a 4 szelet filén.

5.) A szeleteket ezután feltekerem, fóliába csomagolom, és tepsibe rakom. 6.) Húsleveskockából készült húslevest rakok alá, és tálalás előtt 30 perccel közepes lángon a sütőben megpárolom.

7.) Konyak vagy áfonyamártással, rizzsel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.

Neked ajánljuk