Pulykacomb velesült paprikával

Pulykacomb velesült paprikával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 pulyka alsócomb (75 dkg-osak)
  • 2,5 dl erőleves (kockából)
  • 2 piros színű kaliforniai paprika
  • 1-1 sárga és zöld színű kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • édesnemes pirospaprika
  • szárított vagy friss majoránna
  • bors

Elkészítés:

A megmosott, megtörölgetett pulykacombokat sóval, borssal, paprikával bedörzsöljük, és hideg vízzel kiöblített tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 50 percig sütjük – közben a levessel időnként meglocsoljuk. A kicsumázott, megmosott paprikákat feldaraboljuk. A megtisztított vöröshagymát vastagabb karikákra, a fokhagymagerezdeket apró kockákra vágjuk.

A paprikát és a kétféle hagymát a hús mellé szórjuk, majd sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.

Ugyanazon a hőfokon további kb. 30 percig sütjük. A sült pulykacombokat a tepsiből kivesszük, és egy nagyobb tálra helyezzük.

3-4 evőkanál pecsenyelevet a tejföllel csomómentesre keverünk, végül a sült zöldségekkel óvatosan elvegyítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és a sült pulykacombokkal tálaljuk.

Neked ajánljuk