Pudingos-túrós csiga

Pudingos-túrós csiga

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 2 dl tej (langyos)
  • 8 dkg kristálycukor
  • 5 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 1 csomag instant szárított sütőélesztő
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

a töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 3 dl tej
  • mazsola (ízlés szerint)
  • 1 kisebb citrom lereszelt héja
  • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd szokásos módon jó sűrű pudingot főzünk. Ha elkészült félre tesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a lereszelt citrom héját.

A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy sík, lisztezett felületen kb. fél cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb. 2 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk