Profiterol

Profiterol

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7,5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1,25 dl víz
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

A csokoládékrémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tej

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez forraljuk fel a vizet, rakjuk bele a sót, a vajat és a lisztet. Keverjük össze, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük meg, majd tegyük nyomózsákba és nyomjunk a kivajazott tepsibe kisebb adagokat. 200 fokon 20 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a tejszínhabot a cukor hozzáadásával, majd töltsük ezt is habzsákba. A megsült fánkokba csináljunk lyukakat és töltsük bele a tejszínhabot.

A csokoládékrémhez tördeljük a tejbe a csokoládét és melegítsük meg kis lángon. Keverjük hozzá a vajat.

Végül öntsük a csokoládészószt az elkészült töltött fánkokra.

Neked ajánljuk