Preckedli

Preckedli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 550 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 200 g margarin
  • 200 g sertészsír
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • *
  • a tetejére:
  • 3 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 200 g darált dió

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a hideg margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütjük az három tojássárgáját, hozzáadjuk a citrom levét, majd addig gyúrjuk, hogy a tészta szépen összeálljon. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk.

A tojásfehérjéket enyhén felverjük. A diót a kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott tészták tetejét lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, majd a cukros-dióba belefordítjuk, ezután a diós felével felfelé, egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni őket.

Ebből az adagból kb. 83 darab lesz, ez attól függ, hogy mekkora kiszúrót használunk (4 cm átmérőjűt használtam).

Száraz helyen, dobozba tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk