Pöttyös gesztenyés süti

Pöttyös gesztenyés süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A pöttyökhöz:

  • 35 dkg darált keksz
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 4 ek. lekvár
  • feketekávé
  • rum

A piskótatésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. kakaó
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 1 ek. liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg porcukor

A tetejére:

  • olvasztott csokoládé

Elkészítés:

4-4 tojásból 2 darab kakaós piskótalapot sütök.

A krémhez megfőzöm a pudingot a liszttel és a tejjel. Ha kihűlt, összekeverem a porcukorral habosra kavart margarinnal.

A kekszet összegyúrom a gesztenyemasszával és a többi pöttyös hozzávalóval. 10 darab rudat nyújtok ki belőle, olyan hosszút, mint a piskótalap.

A krém felével bekenem az egyik tésztát, ráhelyezem a rudakat, bekenem a krém másik felével, majd ráhelyezem a másik lapot.

A tetejét csokimázzal vonom be. A rudakra merőleges irányban szeletelem.

Neked ajánljuk