Pontyleves

Pontyleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 4 közepes szelet ponty
  • kevés olaj
  • 20 dkg fagyasztott halászlésűrítmény
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 közepes burgonya
  • 1 hegyes zöldpaprika
  • bors
  • csipet cukor

Elkészítés:

A pontyszeleteket sózom.

A léhez kevés olajon megpárolom a vöröshagymát, majd megszórom pirospaprikával, felengedem kb. 1 liter vízzel. Beleteszem a burgonyát, hozzáadom a halászlésűrítményt, és a karikázott paprikát, valamint a sózott halszeleteket. Újraforrástól számított 15 percig főzöm, közben a fűszerekkel ízlésemre igazítom.

Neked ajánljuk